Vochtbestrijding

Vochtproblemen? Wij lossen ze voor u op!
Wanneer u te maken heeft met vocht in huis is dat om verschillende redenen erg vervelend.
In eerste instantie zorgt vocht er namelijk voor dat niet alleen uw muren, maar ook bijvoorbeeld uw vloer en / of uw plafond aangetast kan worden. Dat is echter niet alles. De schimmel die op deze manier ontstaat is namelijk ook nog eens slecht voor uw gezondheid

Oude funderingen, meestal van baksteen, komen vaak met grondwater in aanraking, waardoor baksteen en voegwerk door constant contact met vocht poreus wordt en vocht als het ware begint aan te trekken. Dit wordt vaak capillaire werking genoemd.

Het vocht wordt door de omringende waterstand als het ware omhoog gestuwd. Verontreinigingen in baksteen zetten hierdoor vaak zouten af die het stucwerk aantast en afblakert.

In het blok gevelonderhoud verwijzing naar blok gevelonderhoud benoemen we de meest voorkomende vochtproblemen zoals optrekkend vocht en doorslaand vocht met hun oorzaken, gevolgen en oplossingen.
Naast optrekkend vocht en doorslaand vocht kun je ook te maken hebben met condensatievocht en schimmel of met vocht door een lekkage in leidingen en/of afvoerbuizen.

Vochtproblemen door condensatievocht
Een vochtprobleem is niet altijd te wijten aan fouten in de bouwconstructie. Ook interne factoren zoals een gebrek aan ventilatie of schade kunnen de oorzaak zijn van vocht in de woning.

Condensatievocht is een voorbeeld van een van deze vochtproblemen in huis.
Heb je last van vochtplekken of schimmels in de keuken, badkamer of slaapkamer, dan heb je waarschijnlijk te maken met condensatievocht. Dit type vochtprobleem ontstaat door een grote hoeveelheid waterdamp die ontstaat door het koken, douchen of baden.
Wanneer waterdamp niet correct afgevoerd kan worden, zal deze afgezet worden op de muren, met alle gevolgen van dien.

Condensatievocht kan opgelost worden door de woning geregeld te luchten. Is je woning goed geïsoleerd en is luchten niet altijd mogelijk, dan is het raadzaam om eens goed naar je ventilatie te laten kijken. Vochtschadeherstel Nederland kan voor u een advies op maat maken.

Hierbij kijken wij hoe de ventilatie van uw woning of kamer kunnen optimaliseren, dit kan al bijvoorbeeld door plaatsen van ventilatieroosters of door het aanbrengen van een mechanisch ventilatie systeem.

Vocht in huis door lekken in leidingen en afvoerbuizen
Wanneer je last hebt van vochtige plekken die niet te verklaren zijn door bovenstaande oorzaken, dan is de kans groot dat er een lek zit in één van de leidingen of afvoerbuizen.
Het detecteren van dergelijke lekken is niet altijd even makkelijk omdat de gevolgen van dit vochtprobleem vaak pas zichtbaar zijn na enkele maanden tot jaren.

Vindt je de oorzaak niet meteen, dan kan je een beroep doen op een specialist in lekdetectie.
Deze zal met een speciale technieken de aanwezige vochtproblemen opsporen. Zoekt u een specialist voor lekdetectie klik dan op www.lekrecherche.nl.

Belang van een correcte diagnose bij vocht
Zoals je al gelezen hebt, kan een vochtprobleem te wijten zijn aan diverse oorzaken.
Om geen onnodige kosten te maken is het dan ook belangrijk dat eerst een correcte analyse gemaakt wordt.

Neem gerust contact met ons op

Vochtschadeherstel Nederland is gevestigd in Noord-Brabant. Wij zijn een gespecialiseerde organisatie bereikbaar voor een brede doelgroep. Wij bieden onze specialiteit met landelijke dekking voor zowel particulieren als de professionele markt.

Als je vragen hebt over onze diensten of een offerte wilt ontvangen, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan altijd klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden. Je kunt ons bellen, e-mailen of het contactformulier op onze website invullen. Wij zullen zo snel mogelijk reageren om ervoor te zorgen dat je de hulp krijgt die je nodig hebt. We hopen je binnenkort te mogen helpen met al jouw vochtherstel werkzaamheden.

Email: info@vochtschadeherstelnederland.nl   |   Tel: +31 6 53508023