Betonreparatie

Wat is betonrot?
Betonrot is een benaming die wordt gebruikt voor schade aan het beton. Meestal wordt met betonrot bedoeld de schade die ontstaat doordat de stalen bewapening in het beton begint te roesten. Doordat roest uitzet, kan het beton gaan barsten en scheuren gaan vertonen. Betonrot heeft een nadelige werking op de sterkte van het beton.

Betonreparatie is vereist bij betonschade. Door diverse oorzaken kan er schade aan beton en wapening ontstaan, waardoor er scheuren en barsten kunnen ontstaan. Oorzaken kunnen zijn: bevriezing, slijtage, corroderend wapeningsstaal, zware belastingen en in aanraking komen met chemische vloeistoffen. Gelukkig is betonschade goed te repareren.

Handmatige betonreparatie

Betonschade kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld aanrijdschade. Ook kan betonschade ontstaan door het roesten van de bewapening in het beton. Roest zet uit en hierdoor kunnen scheuren ontstaan en kan het beton gaan afbrokkelen. Als er sprake is van kleine beschadigingen van het beton kan handmatige betonreparatie worden toegepast. Vochtschadeherstel Nederland zorgt voor een vakkundige en zorgvuldige uitvoering, het onderliggend staal van de bewapening is na herstelwerkzaamheden weer voldoende beschermd.

Andere manieren van betonreparatie;

Spuitbeton
Indien er sprake is van een grotere betonschade, kan handmatige betonreparatie niet meer worden toegepast. In deze gevallen wordt vaak spuitbeton toepast. Spuitbeton kan in dunne lagen worden aangebracht en het kan snel worden verwerkt.

Injecteren
Een andere vorm van betonreparatie, is het toepassen van injecteer technieken. Dit wordt vaak toegepast als er sprake is van scheuren in het beton. Afhankelijk van de grootte van de schade en de soort betonschade, wordt de beste manier van betonreparatie toegepast.

Het toepassen van injecteer technieken wordt veel toegepast en is erg effectief gebleken. Injecteer technieken kunnen worden toegepast om gescheurd beton te repareren en om op deze manier lekkages te verhelpen. Door injecteer technieken toe te passen worden scheuren afgedicht. Hierdoor wordt ook achterliggend bewapeningsstaal goed beschermd tegen roest

Er zijn twee verschillende soorten injectiesystemen

Hogedruk injectiesysteem
Het hogedruk injectiesysteem wordt gebruikt wanneer de harsen tot diep in de constructie moeten doordringen. Op deze manier wordt elke ruimte of scheurtje in de constructie helemaal gevuld. Hogedruk injecteren wordt bijvoorbeeld toegepast bij watervoerende scheuren in beton.
Lagedruk injectiesysteem
Het lagedruk injectiesysteem wordt gebruikt wanneer de scheuren vanaf het scheuroppervlak bereikbaar zijn. De scheur wordt volledig gevuld onder lage druk. De componenten vormen zich in de scheur tot een vaste massa. Lagedruk injecteren wordt bijvoorbeeld ook toegepast bij optrekkend vocht in het metselwerk.

Neem gerust contact met ons op

Vochtschadeherstel Nederland is gevestigd in Noord-Brabant. Wij zijn een gespecialiseerde organisatie bereikbaar voor een brede doelgroep. Wij bieden onze specialiteit met landelijke dekking voor zowel particulieren als de professionele markt.

Als je vragen hebt over onze diensten of een offerte wilt ontvangen, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan altijd klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden. Je kunt ons bellen, e-mailen of het contactformulier op onze website invullen. Wij zullen zo snel mogelijk reageren om ervoor te zorgen dat je de hulp krijgt die je nodig hebt. We hopen je binnenkort te mogen helpen met al jouw vochtherstel werkzaamheden.

Email: info@vochtschadeherstelnederland.nl   |   Tel: +31 6 53508023