Gevelonderhoud

Natte plekken door opstijgend vocht op gemetselde muren zijn een veelvoorkomend verschijnsel.
Dit effect wordt veroorzaakt doordat muren poreus zijn en daardoor water opzuigen, ook wel capillaire werking genoemd. Dit kan onder andere te wijten zijn aan verouderde funderingen en het gebrek aan een waterkering. Vochtschadeherstel Nederland is gespecialiseerd in het preventief behandelen en het verhelpen van dit probleem.

Gevolgen van opstijgend vocht:
Gezondheidsklachten: Denk maar aan allergieën of klachten aan de luchtwegen.

Aantasting van de muurafwerking: Verf, behang, pleisterwerk, … kan loskomen. Ook schimmel- en vochtplekken op zowel de binnen- als buitenmuren zijn een duidelijke indicatie van optrekkend vocht.
Muffe geur: Vochtproblemen zorgen voor een muffe geur in huis.
Schade aan de constructie van de woning: Het begint met muffe geurtjes, schimmel- en vochtplekken, maar opstijgend vocht kan ook onherstelbare schade aan de constructie van de woning veroorzaken.

Muur injecteren tegen optrekkend vocht
De meest gebruikte methode om optrekkend vocht een halt toe te roepen is het injecteren van de muren met een vochtwerend product. Het principe is vrij simpel, maar een correcte uitvoering vraagt toch enige precisie en vakkennis.

Andere manier van het bestrijden van optrekkend vocht is:

Muren onderkappen en nieuwe vochtkering plaatsen
Het onderkappen van muren is de meest drastische manier van vochtbestrijding waarbij horizontale sleuven door de gevel gemaakt worden. In deze sleuven wordt een nieuwe vochtkering geplaatst, welke het vocht zal tegenhouden. Dit type van vochtbestrijding wordt voornamelijk toegepast bij grote renovatiewerken vanwege de omvang van de werken.

Doorslaand vocht
Zijn er duidelijke vochtplekken zichtbaar op de buitenmuren en/of je binnenmuren, dan heb je te maken met doorslaand vocht. Dit type vochtprobleem duikt voornamelijk op bij oudere gebouwen waarbij de gevelbekleding (bakstenen of bepleistering) door de jaren heen poreus is geworden.

Men kan dit vochtprobleem op twee verschillende manieren oplossen:

Muren impregneren/ Hydofoberen
Als je te maken hebt met doorslaand vocht, dan kan dit in de meeste gevallen snel opgelost worden door de muren te impregneren (beschermen) met een onzichtbare coating. Men gebruikt hiervoor ook de term hydrofoberen (waterafstotend maken). Deze coating voorkomt dat vocht in de gevel kan sijpelen en het moeilijker wordt voor allerlei soorten vuil om zich aan de gevel te hechten en je vorstschade kunt vermijden in de buitenmuur.

Een impregneermiddel biedt een langdurige bescherming tegen de weersomstandigheden. Hoe lang je gevel precies beschermd is, hangt af van de kwaliteit van het product. Meestal kan je toch rekenen op een bescherming van minimaal 10 jaar.

Voordelen van het hydrofoberen/impregneren van de gevel die u zult ervaren zijn;
– Geen vochtige lucht meer in de woning
– Geen last meer van schimmel
– Minder energieverbruik/stookkosten

Buitenmuur waterdicht schilderen met behulp van vochtwerende verf
Je kunt muren en bekleding ook behandelen tegen vocht door het schilderen met vochtwerende soorten verf op de gevel van je woning. Met deze verf maak je in één keer de hele gevel of buitenmuur waterdicht en krijgt het een mooi nieuw kleurtje verf. Krijgt je gevel of bekleding bij onze waterdicht schilderwerken een andere kleur? Dan heb je mogelijk een vergunning nodig. Vraag dus eerst bij je gemeente of een vergunning vereist is.

Muren onderkappen door waterkering te plaatsen
Een waterkering is een vochtwerende laag die voorkomt dat water uit de grond in de muur dringt. Het is een folie uit kunststof die bovenop de eerste rij stenen geplaatst wordt. Na het plaatsen van de waterkering moet dit deel van de muur weer afgewerkt worden.

Wilt u weten welke oplossing voor u de juiste is? Dan komen wij graag bij u langs voor een advies op maat.

Neem gerust contact met ons op

Vochtschadeherstel Nederland is gevestigd in Noord-Brabant. Wij zijn een gespecialiseerde organisatie bereikbaar voor een brede doelgroep. Wij bieden onze specialiteit met landelijke dekking voor zowel particulieren als de professionele markt.

Als je vragen hebt over onze diensten of een offerte wilt ontvangen, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan altijd klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden. Je kunt ons bellen, e-mailen of het contactformulier op onze website invullen. Wij zullen zo snel mogelijk reageren om ervoor te zorgen dat je de hulp krijgt die je nodig hebt. We hopen je binnenkort te mogen helpen met al jouw vochtherstel werkzaamheden.

Email: info@vochtschadeherstelnederland.nl   |   Tel: +31 6 53508023